fbpx

Ouderraad leest voor in de klas

Op zaterdag 20 november ging de nationale voorleesweek van start. Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de ouderraad van het Hartencollege Meerbeke deze week een voorleesmoment voor de leerlingen. Vorig jaar werd de voorleesweek nog digitaal georganiseerd, maar dit jaar konden een vijfentwintigtal ouders gelukkig wel opnieuw fysiek – én coronaproof – in de klas voorlezen.

Ondervoorzitter Anneleen: “De voorleesweek roept dit jaar op om tijdens de campagneweek elke dag minstens een kwartier voor te lezen. Uit onderzoek blijkt dat kleuters die minstens 15 minuten per dag worden voorgelezen, het niet alleen beter doen op het vlak van taalontwikkeling en woordenschat, maar later op school ook beter scoren op wiskunde. Dat kwartiertje maakt dus écht een verschil. We zijn bovendien erg blij dat we dit jaar opnieuw fysiek mochten voorlezen in de klassen. Ook de leerlingen waren erg enthousiast om onze vrijwilligers in de klas te verwelkomen en genoten van het voorleesmoment”.

De voorleesweek loopt nog tot en met 28 november.