fbpx

Strapdag opnieuw groot succes

Op vrijdag 15 oktober organiseerden onze verkeersouders opnieuw een succesvolle Strapdag. Bijna 100 leerlingen namen deel aan de fiets pooling en heel wat andere kinderen kwamen te voet naar school. Tijdens de Strapdag is het de bedoeling is om zoveel mogelijk kinderen te stimuleren om te voet of met de fiets naar school te komen. Wie vrijdag mét fluohesje en helm naar school kwam gefietst, ontving een kleurrijk strapbandje. Onder de slogan ‘Helm Op Fluo Top!’ organiseren de verkeersouders deze actie om de veiligheid van fietsende schoolkinderen te vergroten.

De actie ‘Helm Op Fluo Top!’ loopt van de herfstvakantie tot de krokusvakantie. “De leerlingen krijgen elk een spaarkaart en krijgen een sticker als ze met een fluohesje naar school komen of twee stickers als ze ook een helm dragen. Als ze 21 stickers hebben verzameld, kunnen ze een prijs winnen. Met zestig stickers kunnen ze naar Bobbejaanland en ze kunnen ook klassikaal sparen voor een daguitstap naar bijvoorbeeld Planckendael of de Zoo van Antwerpen. Volgend jaar plannen we rond de fietspooling ook een fietscontrole.” vertelt Jeroen, lid van de ouderraad en verkeersouder.